Arrangerede ægteskaber i Mellemøsten

Der er mange par, men ikke alle, som ikke kan bestemme

Der er mange par, men ikke alle, som ikke kan bestemme, hvem de vil dele resten af deres liv med på grund af deres kulturer, traditioner og religioner. Et arrangeret bryllup er et ægteskab, der er blevet arrangeret af andre end kun brudeparret selv. Det er ikke ligesom de moderne og mere “normale” situationer, som de fleste mennesker i Vesten kender til.

Ved traditionelle bryllupper

Ved traditionelle bryllupper, som ikke er blevet tvunget, vælger pigen og drengens familie en brud eller gom til deres barn. Hvis barnet ikke er glad for deres forældres valg, så kan de roligt sige nej, og forældrene vil respekterer naturligvis deres barns beslutning. De vil derefter lede efter en anden brud eller gom.

Det eneste, der er anderledes fra moderne ægteskaber, er, at man som brud eller gom ikke kan vælge sin egen livspartner. Så man kan glemme alt om kærester og kærlighed ved første blik. I disse kulturer tager man udgangspunkt i, at forældre ved bedst. Nogen gange kan de presse og stresse deres barn til at acceptere deres valg, fordi de er så sikre på, at deres valg er det bedste.

Tvunget ægteskab

Ved et tvunget ægteskab, kan bruden eller gommen ikke sige fra på nogen som helst måde, når deres forældre har valgt en person til at blive deres livs partner. Hvis deres barn nægter at acceptere deres udvalgte brud eller gom, så kan forældrene straffe barnet. Nogle har endda dræbt deres eget barn. Der er selvfølgelig også situationer, hvor forældrene ikke straffer deres barn og bare ignorere deres ønske.

I de vestlige og mere moderne lande

I de vestlige og mere moderne lande er det meget normalt, at man vælger sin egen partner, fordi man er tiltrukket af dem, deres personlighed eller udseende. Men der er andre faktorer, der spiller ind, når der er tale om et tvunget ægteskab:

  • Familierne tænker på deres ære, så de kan ikke bare give deres datter eller søn til en fattig familie, hvis de selv er meget rige.
  • Jo rigere familierne er, jo mere ønsker de at skabe ægteskabsbånd imellem hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.