Bliv klar til din polterabend

Som brudepar har I travlt med at planlægge bryllupsfesten, lægge bordplan, bestille brudemakeup og vælge blomster og 117 andre ting på den lange to-do-liste. 

En ting, I ikke skal planlægge, er polterabenden. Det står jeres venner heldigvis for. Her skal I bare blive overraskede og nyde dagen. 

Selvom al planlægningen om polterabenden er hemmelig for jer, så kan du godt gøre dit til, at dagen bliver så god som mulig og lettere at planlægge for “eventudvalget”.

Her kommer derfor tre ting, du som kommende brud eller gom kan gøre for at sikre den bedste polterabend og planlægning. Det er nemme tiltag, der ikke tager så meget af din tid, men har stor gevinst for jer og dem, der planlægger dagen.

Dygtige bryllupsfotografer til jeres bryllupsbilleder

Send en liste over dem, der er inviteret til brylluppet, du vil have med til polterabend

indhold

Når en ven eller veninde skal giftes, sætter venneflokken hurtigt en tråd op i Messenger eller laver et event på Facebook for at begynde at planlægge den bedst mulige polterabend. Første skridt er selvfølgelig at finde en dag og invitere folk. Det kan være en svær opgave. 

Dine venner har nok en formodning om, hvem I har inviteret til brylluppet, men de kan også tage fejl og invitere nogle til polterabend, der ikke er inviteret til brylluppet. Det er pinligt for dig, for polterabend-gruppen og for den ven, der ikke klarede gæstelisten (også selvom grunden til den manglende invitation eksempelvis kun handler om størrelsen på festlokalet og ikke jeres relation).

Det kan også være en udfordring at finde navne og mails på andre venner, der ikke er del den primære vennegruppe, men som betyder meget for dig. Det kan være barndomsvenner, kusiner eller måske kollegaer. 

Du kan hjælpe event-gruppen gevaldigt, hvis du og din partner laver en liste over de kvinder eller mænd, der er inviteret til brylluppet, og hvem de er for jer. Så kan du også tydeligt signalere, om du vil have en stor polterabend med venner og familie (og forældre) eller kun for dine nærmeste. 

Fx. 

Mette Nielsen – svigerinde – mail – telefonnummer

Susan Hansen – ven fra folkeskolen – mail – telefonnummer

Find dine grænser og fortæl dem i god tid

Der var engang, hvor en stor del af polterabender var latterliggørelse af bruden/gommen og at få dem på glatis. Tænk pinlige kostumer, hvor du skal sælge kys på strøget. Tænk bungeejumps, selvom du har højdeskræk. Tænk stripfitness, selvom du er rigtig genert. 

I dag er polterabender ikke så onde, men er planlagt med formålet at give dig den bedst mulige dag. 

https://www.bryllupsbilleder.info

Alligevel kan det godt være, dine venner tænker, at det først er en rigtig polter, hvis der er en stripper eller et stor dildoparty. Muligvis synes du også, at de ting hører sig til, men hvis du foretrækker noget andet, så husk at sige det. 

Allier dig med en af dine tætteste venner og lav en forventningsafstemning om, hvad du synes er fedt, og hvad du helst ikke vil. Selvfølgelig skal du ikke diktere dagen, den skal jo være en overraskelse, men med en klar forventningsafstemning, sikrer alle parter, at dagen bliver så vellykket som mulig. 

https://wedoweddings.dk

Nyd dagen

Til sidst, men bestemt ikke mindst, skal du, når polterarbenden pludselig oprinder, sætte dig tilbage og nyde dagen. Dine venner har lagt mange timer i at planlægge en fantastisk dag, der er skræddersyet til dig. Så lad dig følge med i programmets forskellige dele og hav et åbent sind. 

Måske er det ikke alt i dagsprogrammet, der er noget, du selv ville have valgt. Men pyt med det. Det skal nok være sjovt at alligevel – for du er sammen med dine venner eller veninder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.