Bryllupstraditioner i Danmark

Danmark er et lille land i verden med en befolkning på knap 6 millioner mennesker. Dette betyder dog ikke, at landet er uden traditioner, når det kommer til bryllupper.

Enører til brudesko

indhold

I 1930 til 1940 var det meget populært at bruden købte sine egne brudesko, men tricket var, at de kun kunne bruge enører, som de selv havde samlet. Der kunne kun bruges mønter af kobber, fordi folk troede dengang, at kobber bragte lykke.

På grund af denne tradition startede mange små piger at samle mønter fra en meget ung alder. Det var også en tradition at lade en mønt falde i brudeskoen før man tog skoen på, da det var et symbol på sprængningen af jomfruhinden.

Larm før brylluppet

Før i tiden troede man på, at dæmoner fandtes overalt. På grund af denne gamle overtro, troede man, at når der blev holdt et bryllup, så var dæmonerne der også. Derfor larmede man, for at skræmme dæmonerne væk før bryllupsdagen og på selve dagen. Nogle knuste deres lerpotter, mens andre knuste deres tallerkener foran brudeparrets nye hjem.

Man larmede også, når brudeparret skulle forlade brylluppet, og den tradition kendes også i dag, med de hængte dåser bag brudeparrets bil. Grunden til at brudgommen bærer sin brud, når de kommer ind i deres nye hus er også på grund af en gammel dansk overtro. På den måde beskytter han sin brud mod dæmoner.

Bryllupsåret

Hvert år efter ens bryllup holder man en lille fest, hvor man fejrer bryllupsdagen.

Der er specielle navne for hvert år. De par, som når at fejrer deres 60-, 65-, 70- og 75-års bryllupsdag modtager en speciel hilsen fra Det Danske Kongehus.

Nogle af navnene for bryllupsdagene:

  • 1 års bryllupsdag : Papirbryllup
  • 2 års bryllupsdag : Bomuldsbryllup
  • 40 års bryllupsdag : Rubinbryllup
  • 50 års bryllupsdag : Guldbryllup
  • 75 års bryllupsdag : Atombryllup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.