Få råd til jeres drømmebryllup

Et bryllup er en smuk begivenhed, men også en dyr affære. 

Med festlokale, mad, brudekjole, serveringspersonale, vielsesringe osv. løber regningen hurtigt op. 

Selvom det er sjovere at planlægge dagen ned til mindste detalje, så må man desværre erkende, at det koster mange penge at realisere sine drømme for sit bryllupsfest. 

Dertil bliver mange gift i en periode af deres liv, hvor der er flere andre udgifter som huskøb, bil og barnevogn. 

Her kommer derfor tre måder, I kan få råd til at holde lige netop det bryllup, I ønsker. 

Fælles for de tre måder er, at I ofte skal begynde i god tid, så begynd gerne at overveje finansieringen kort tid efter forlovelsen. 

Spar op – Stille og sikkert

indhold

Opsparing er den metode, de fleste danskere vælger at betale for bryllup. Ifølge raadtilpenge.dk har 81% betalt festen ved hjælp af opsparing fra indkomsten eller eksisterende opsparing. 

Nogle tænker måske, at det er kedelig at spare op, fordi man skærer ned på restaurantbesøg, ferier og biografture, men det behøver ikke være kedeligt. Det handler om at se på sine vaner og skære unødvendige ting fra. 

Og så er det nemt. Man lægger et beløb til side hver måned på en separat konto. Her er beløbet kun til bryllups-udgifter, og man kan måned for måned følge med i, hvordan beløbet vokser sig større. 

Hvor længe I skal spare op inden brylluppet kommer an på jeres rådighedsbeløb, og hvor stort jeres bryllup skal være, men mange sparer op et år inden den store dag. 

Invester – Langsigtede strategi med størst udbytte

I kan også vælge at investere i aktier. Aktier er en måde, hvorpå du kan få størst udbytte af dine penge. Især hvis du sammenligner med, hvis beløbet står på en almindelig bankkonto, hvor renten ofte er lav. 

I kan investere hele eller noget af jeres eksisterende opsparing. Har I ikke investeret før, kræver det, at I sætter jer grundigt ind i markedet og de virksomheder, I overvejer at investere i. 

Når man handler med aktier, er tid et vigtigt parameter. Din investering vokser nemlig ikke natten over, så I bør begynde i god tid, hvis aktier skal være med til at finansiere jeres bryllup. 

Lån af familien eller banken – Nemt og “billigt”

Den sidste mulighed for at få råd til bryllupsfesten er ved at låne penge. Enten hos et eller flere familiemedlemmer eller hos banken. 

De fleste banker er åbne for at låne ud til bryllupper, men afhængig af renten, kan det være en dyr løsning.

Det kan derfor være billigere at låne af et eller flere familiemedlemmer, hvor man ofte ikke betaler renter, men kun det eksakte beløb retur. 

Det kan være en god idé at skrive betingelserne for lånet ned, så begge parter er helt sikre på, hvordan og hvornår pengene skal betales tilbage. Læs flere råd om familielån her

Dette var tre måde, I får råd til jeres bryllupsfest. Vi håber, I hurtigt finder den metode, der passer til jer, så I kan få mere tid til at planlægge en helt fantastisk dag for jer og jeres gæster. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.