Historien om brylluppet

Der er ikke mange, der ved, at selve ordet “bryllup”

indhold

Der er ikke mange, der ved, at selve ordet “bryllup” kommer af det gamle nordiske “brudhlaup”, altså brudeløb. I de tidligere dage omkring 1600-tallet, havde man ikke et system for indførelse af vielser i bøger. Så det var vigtigt, at man holdt et brudeløb efter brylluppet. Det gjorde man ved, at brudeparret skulle gå hjem fra kirken uden hest eller bil, så alle folk kunne se, at de blev gift. På den måde, skaffede brudeparret sig vidner på, at ægteskabet nu var indgået.

Ægteskab er et af de ældste traditioner

Ægteskab er et af de ældste traditioner, der kan findes overalt i verden. Ved indførelse af ægteskaber før i tiden, sikrede man videreførelse af ens slægt. Kun på denne måde kunne en mand og en kvinde binde sig til hinanden som et par. Før i tiden var der ikke nogle religiøse ritualer ved bryllupper, kun gammel overtro og myter. Nu til dags venter folk med at blive gift, indtil de er ældre og sikre på, at de har fundet deres livs kærlighed. De fleste lever sammen i flere år, nogle har børn sammen, inden de beslutter sig for at blive gift.

Når man taler om bryllup, så må man bestemt ikke glemme det ultimative billede på indgåelse af ægteskabet, hvilket er ringen.

Ringen

Ringen har været et symbol på evighed siden Antikken. Den er et symbol på en kærlighed, der aldrig ender. Før i tiden var det dog kun bruden, der fik en ring. Det ændrede sig med tiden, og siden de sidste 400 år, har brudeparret været i stand til at udveksle ringe med hinanden.

Selve materialet, ringen er blevet lavet med, kan have stor symbolsk mening. Guld er et utroligt holdbart materiale, så det kan stå for evigt troskab og endeløs kærlighed. Derfor var de fleste vielsesringe lavet af guld før i tiden, men som alt andet, så ændrede det sig også med tiden, og nu kan man have en ring med perler eller en sølv ring med diamanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.