Religiøse bryllupstraditioner i verden

Der er mange forskellige traditioner og myter

c om, hvad man skal gøre før, under og efter bryllupsdagen, så man kan få et lykkeligt og langt liv sammen.

Her er nogle bryllupstraditioner fra forskellige lande, religioner og kulturer:

Mange par fra mange religioner tænder hvert deres stearinlys for bagefter at tænde et stort stearinlys sammen ved deres bryllups ceremoni. Det skal symbolisere, at de to familier nu er blevet bragt sammen.

Nogle religiøse bryllupper kræver

Nogle religiøse bryllupper kræver, at brudeparret underskriver en speciel kontrakt før deres bryllups ceremoni, for at vise, at de nu er blevet gift ifølge deres specifikke religion. Disse kontrakter er typisk dekoreret meget unikt og bliver gemt af brudeparret eller deres religiøse kulturcenter, som bevis på deres religiøse bryllup.

Ortodokse kristne går tre gange rundt om bordet i kirkens center, som kaldes “Isaiahs dans”. Denne lille gåtur symbolisere Treenigheden, og at Gud er til stede ved deres ægteskab.

I Indien hælder brudens forældre vand over brudeparrets hænder for at vise, at de nu har givet deres datter til brudgommen.

I andre indiske traditioner, holder man et spejl foran brudeparret, “spejl-ceremonien”, hvor de kan se hinanden. Før i tiden, hvor forældre besluttede, hvem deres barn skulle giftes med, kunne barnet ikke se ægtefællen indtil bryllupsdagen i et spejl, når de sad ved siden af hinanden. Det er en gammel tradition, som stadig findes.

En anden tradition fra Indien er, at bruden får en aften, kaldt “Henna-Aftenen”, hvor brudens hænder og fødder bliver dekoreret med henna, som er en midlertidig tatovering. Denne aften danser brudens familie og venner hele natten. Dette sker 1-2 dage før selve bryllupsdagen.

Hedenske, “Pagan”, bryllupper har en tradition, hvor familie og venner af brudeparret binder brudeparrets hænder sammen med bånd lavet af stof. Det er et symbol på en slags kontrakt mellem dem, som når man giver hånd efter et vigtigt møde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.