Ti tips til polterabendplanlægning

Ti tips til polterabendplanlægning

 • 1. Sørg for at alle deltagerne inviteres skriftligt i god tid
 • 2. Sørg for at alle aktiviteter er booket i god tid
 • 3. Sørg for at få papir/kontrakter på alle de aftaler I laver
 • 4. Sørg for at alle gæster kender hele programmet (også med adresser, så man kan finde tilbage, hvis man farer vild)
 • 5. Sørg for at have én ansvarlig person, som er fælles “anker” for hele arrangementet
 • 6. Sørg for at blive enige om budgettet før I bestiller aktiviteter
 • 7. Sørg for at få folks bindende tilmelding før I bestiller aktiviteter
 • 8. Sørg for at have en liste over folks mobilnumre, så I kan holde kontakten hvis I spredes i løbet af dagen
 • 9. Sørg for at have de ting med, jeres “offer” kunne få brug for (alt lige fra hygiejneartikler over deo/makeup til ekstra skiftetøj)
 • 10. Sørg for at alle er indstillet på at en polterabend skal være en dag man husker som gode og sjove minder!

Indspil CD på polterabend

At indspille en polterabend-CD hos os har været fantastisk populært i mange år fordi det er virkeligt sjovt, det er noget alle kan være med til og både bruden og gæsterne er aktive og får en uforglemmelig oplevelse.

Vi har mange forskellige sange og bruger karaokeudstyr, så I kan se teksten på skærmen mens I synger og vores “Lydmand” tæller for og guider jer hele vejen igennem!

Når I er færdige, redigerer vi både CD og DVD på stedet, så I kan få den med derfra med det samme.

Veninder på kor

Vi er kendt for at lave en masse spas mens I indspiller CD

Normalt laver vi en sjov intro/velkomst, hvor vi laver lidt “gas” med bruden og bagefter går selve indspilningen i gang – for det meste synger bruden noget selv og gæsterne synger med som kor.

Vi følger normalt denne skabelon:

 1. I vælger 2 sange – en solosang og en fællessang
 2. Bruden synger sang #1 selv (solo) en eller to gange
 3. Gæsterne synger derpå med som backing/kor på brudens sang #1 for at give lidt fylde
 4. Sang #2 er fællessang hvor både bruden og gæsterne synger på én gang
 5. Uden at bruden hører det, indtaler alle gæster til slut en hilsen/lykønskning
Indspil CD med bruden

Bruden har sit eget sangrum, så hun er ‘buret inde’ bag glasset, så I kan holde øje med hende.

Nogle gange laver vi lidt fis med at give bruden smølfestemme osv.

Til sidst indtaler alle gæsterne deres navn samt en hilsen til brudeparret som “rulletekster” til musikvideoen uden at bruden ved det.

Alt i alt tager det ca. 1 time fra I kommer til I går.

Mht. “musikvideo”: vær opmærksom på at videoen er en “one take” filmning af jer, mens I synger. Man kan ikke nå at redigere det og sætte sjove baggrunde ind på en time, så videoen viser teksten og jer, mens I synger.

Det gør ikke DVD’en mindre sjov bagefter – tvært imod – men I må blot ikke forvente, at vi på så kort tid kan lave en video der kan konkurrere med MTV 🙂 Vi optager simpelthen direkte fra videokamera i studiet og ned på DVD!

Om studiet

Er det et rigtigt lydstudie?

Ja, studiet et et professionelt studie og vi har arbejdet med flere kendte musikere til indspilning siden 1991 – eks. Lars Lilholt og Aqua – og der er udgivet plader eks. på SONY, som er lavet i studiet. Studiet bliver til daglig brugt til blandt andet remix og musik-indspilninger – så det er et fuldt funktionelt professionelt lydstudie! Vi laver bla. mange indspilninger med folk der vil indsende demo til eks. Scenen er Din, Børne MGP og lign.

Har I et toilet?

Ja, det har vi.

Kan vi medbringe egne drikkevarer?

Ja det må I gerne – og vi har ikke drikkevarer til salg pga. de mange nye pantregler, punkafgifter osv. Det kan simpelthen ikke betale sig mere 🙂

Hvor mange er der plads til?

Der er plads til ca. 20 personer.

Om indspilningen

Kan man se bruden når hun synger?

Ja – studiet er delt op i 3 rum – kontrolrummet med produceren, sangrum 1 til bruden og sangrum 2 til gæsterne/koret. Alle kan se hinanden gennem vinduerne/glasvæggene. Se plantegningen her på siden.

Har I teksterne og musikken?

Ja! Musikken høres i hovedtelefonerne og teksten vises på en skærm med guide til hvor langt I er nået i teksten. Man kan ikke høre den originale sang – dvs. man kommer også kun til at høre jer bagefter.

Kan man indsynge en duet mellem bruden og gommen?

Ja – det kræver blot at I kommer på samme tid, da vi ikke tager drengehold ind alene – og I skal garantere os at drengene møder ædru op.

Hvor mange sange kan man nå at synge på en time?

Man kan typisk nå at synge 2 sange – bruden/gommen synger sangen igennem først – og resten af gæsterne synger med på kor bagefter. Hvis det hele er i kassen første gang, kan man dog godt synge flere sange og omvendt kan I også risikere at der ikke er tid til mere end én sang, hvis den skal tages om 100 gange før den er brugbar.

Hvilken musik kan vi vælge?

Vi har haft polterabends i vores lydstudie 12 år og vores indstilling er, at man skal vælge lette sange som alle kan synge med på – ellers er det ikke sjovt. Derfor har vi valgt de bedste sange ud, som vi har god erfaring med – se dem her: hitlisten med de bedste sange!

Kan vi selv tage musik med?

Ja, men I skal blot være opmærksomme på at vi ikke kan fjerne vokalen (altså selve sang-sporet) fra den originale cd, så man vil kunne høre den originale sang også – det er derfor vi benytter karaoke-CD’er, da disse ikke indeholder det originale sangspor. Husk at medbringe tekster til ALLE i tilfælde af at I selv medbringer musikken.

Kan vi skrive vores egen tekst?

Ja, men vi oplever faktisk at det sjældent bliver godt fordi det så kun er dem, der har skrevet teksten, der kan synge den. De instrumentale udgave vi bruger, har ofte de originale korstemmer i omkvædet. Dette kan vi ikke fjerne og hvis baggrunds koret synger én tekst og I synger en anden, bliver det noget værre juks.

Hvornår skal vi vælge en sang?

Enten når I bestiller arrangementet eller når I ankommer til lydstudiet. Vi anbefaler at I venter til når I kommer her, da vi så kan guide jer lidt – og så har bruden selv også mulighed for at være med til at vælge.

Hvor lang tid tager indspilningen

En indspilning til eks. polterabend, bookes som en time. Denne time er delt op i INTRO, INDSPILNING og MIXNING. Introen med sangvalg tager ca. 10 minutter. Herpå tager indspilningen typisk ca. 30 minutter og mixning og fremstilling af CD tager ca. 15 minutter.

Om CD / DVD / ekstra kopier mv.

Får vi Cd’en med hjem samme dag?

I får CD’en og dvd’en med med samme – forudsat at I eks. ikke kommer for sent og vi ikke kan nå at mixe det færdigt inden næste hold kommer.

Hvad er der på musikvideoen?

musikvideoen optager live det, der sker – dvs. der kan være klip af bruden, der synger – gæsterne på kor eller eks. klip fra mixrummet. Det er vigtigt at understrege, at det er en “one take” video, der indspilles live. Den ryger direkte på DVD og bliver ikke redigeret. Der er i nogle tilfælde tekster på fra karaokemaskinen.

Hvad koster det at få lavet ekstra CD’er og DVD’er?

Det koster 50 kr. pr. ekstra CD og 250 kr. pr. ekstra DVD – disse eftersendes.

Bliver der taget billeder?

Ja vi tager nogle gange billeder af jer – I må også gerne selv filme og tage billeder.

Om bestilling

Hvad gør vi, hvis vi bliver forsinkede?

Skulle I blive forsinkede, så ring straks til os på 20 84 20 83. Vi har som regel hele dagen booket ud med polterabends (oftest lørdage), men måske kan det lade sig gøre at rykke det. Om ikke andet må I bare komme hurtigst muligt og forsøge at få så meget ud af timen, som muligt.

Kan vi parkere?

Hvordan kan vi betale?

Betalingen foregår kontant på selve dagen – alternativt kan vi fremsende girokort, som skal betales INDEN selve dagen. Vi tager IKKE Dankort.

Kan man afbestille

Nej – bestillingen er bindende og udeblevne hold vil få tilsendt faktura efterfølgende. Det regnes for udeblivelse hvis man aflyser mindre end 2 uger før, da vi ikke kan nå at booke den ud til andre hold med så kort varsel.

Hvorfor må vi ikke møde fulde op?

Dels fordi vi har udstyr til over en million kroner og vi har talrige eksempler på at ting er blevet ødelagt eller behandlet dårligt fordi folk har været for fulde – spild en øl ned i en mixerpult og der ryger let 50-60.000 kr. som hverken din eller vores forsikring vil kendes ved.

Hertil kommer at vi guider jer gennem hele indspilningen og – ærlig snak – vi gider simpelthen ikke stå og råbe om kap med nogle fulde bøvehoveder på jeres hold, som ikke hører efter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.